Wandelend het Pieterpad schonen

Pieterpad-wandelaars zijn er in allerlei maten, leeftijden en soorten. De eenlingen, de echtparen, de vriendengroepen. Sommigen lopen per weekend 3 etappes, anderen leggen het gehele Pieterpad in 26 tot 30 dagen af.

Op dinsdag 2 mei 2023 liep een heel bijzonder Pieterpad-gezelschap van Zuidlaren naar Rolde … uiteraard via Gasteren: Annelies de Witte, Susan Spieksma en Luc Schepers.

De twee vrouwen komen uit Utrecht en verrichten vrijwilligerswerk voor De Groenewitte. Annelies (op de foto in het midden) is de initiatiefnemer van De Groenewitte, ze noemt zich binfluencer. In die hoedanigheid ruimt zij samen met anderen afval op, in natuur en dorpse/stadse omgevingen. Zo heeft zij zich nu als doel gesteld in mei 2023 het afval op te ruimen langs het gehele Pieterpad. Gewapend met rugzakken (voor de overnachtingen en proviand), grijpers en vuilniszakken, verzamelen ze het vuil dat sommige wandelaars (Pieterpad-wandelaars of niet) per ongeluk maar soms ook bewust achterlaten.

Susan loopt een week met Annelies mee en helpt uiteraard mee met opruimen. Zoals ook Luc, de vrijwilliger uit Rolde, die het Pieterpad onderhoudt tussen Zuidlaren en Rolde.

www.degroenewitte.nl
www.pieterpad.nl