“Amicitia” staat voor vriendschap. Toneelvereniging Amicitia is opgericht in 1910. Door de decennia heen hebben veel inwoners van Gasteren op de planken gestaan. Vaak zijn meerdere generaties uit een familie lid geweest van de vereniging.  Amicitia voert vooral blijspelen op. Vaak in het Drents.

De jaarlijkse uitvoering is in februari. De repetities beginnen medio oktober en de uitvoeringen vinden plaats in Restaurant Brinkzicht.
In de eerste maand van het jaar komen de leden van de toneelvereniging langs met de donateurskaarten. Door deze donateursbijdrage van € 10,00 steunt u de vereniging en heeft u tevens toegang tot de toneeluitvoering.

Wij, als enthousiaste groep spelers, hopen ook u op de jaarlijkse toneeluitvoering te mogen verwelkomen. Het is een avondvullend programma waarbij de muzikale omlijsting niet ontbreekt. Kom langs en geniet met uw buurtbewoners van een avondje uit in Gasteren.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Gert Hilbolling, tel. 0592-231664 of via e-mail: < gerthilbolling@me.com >.