Wil je energie én geld besparen?
Meld je dan aan voor een advies van de EnergieCoach!
De Energiecoach komt bij je thuis om een uitgebreide checklist met vragen met je door te nemen en een rondje door je huis te maken. Dat duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Dat gaat over grote en kleine dingen in het huis, van isolatie, verwarming tot het uitdoen van de lichten. Na afloop krijg je een rapportage met besparingstips en algemene adviezen voor jouw huis. We hebben twee opgeleide vrijwillige energiecoaches in het dorp Arnold en Iris. Dit advies is kosteloos.

Meld je aan via: energie-transitie@ingasteren.nl  Vermeld je naam, adres en telefoonnummer

Waar gaat de meeste warmte uit uw huis verloren?  Een warmtescan brengt het in beeld.
Warmte in huis gaat verloren via slecht geïsoleerde muren, enkel glas of kieren. Het isoleren van een woning is vaak de beste en meest duurzame besparing. Maar waar moet u beginnen? Een verkennende warmtescan van de woning, die we uitvoeren met een “warmtebeeldcamera”, kan hierbij helpen. Met de kennis die een warmtescan oplevert kunt u  gerichter kijken naar maatregelen om te isoleren en energie te besparen.

Na het maken van de warmtescan krijgt u van ons een rapport met de resultaten. De warmtescan is kosteloos. Vanaf 8 december hebben we 5 gediplomeerde warmtescanners in het dorp (Arno, Wilma, Peter, Arnold en Iris) en gaan we de warmtescans inplannen. Hou er wel rekening mee dat je huis voor de scan volledig verwarmd moet zijn en dat de scan plaatsvindt bij zonsopgang, omdat dan het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur het grootst is! De warmtescan is kosteloos.

Meld je aan via: energie-transitie@ingasteren.nl Vermeld je naam, adres en telefoonnummer

Ideeën, vragen en wensen? Laat het ons weten!
Als werkgroep energie transitie Gasteren horen we graag wat we nog meer zouden kunnen doen of waar de inwoners van Gasteren behoefte aan hebben. Aan welke onderwerpen zouden wij aandacht moeten besteden? Welke ideeën voor energietransitie leven er in het dorp. Is er behoefte aan hulp bij het aanvragen van subsidies of het uitvoeren kleine isolatiemaatregelen zoals het aanbrengen van radiatorfolie? Laat het ons ook weten! Samen krijgen we het voor elkaar.

Laat het ons weten op: energie-transitie@ingasteren.nl