Stilstaan in verwondering – Foto-expositie van dorpsgenote Iris Koffijberg

Van 17 mei tot en met 18 juni  is het werk te zien van kunstenares Iris Koffijberg in Galerie Forma Aktua in Groningen.

Iris Koffijberg woont in Gasteren en is gespecialiseerd in abstracte waterfotografie. De galerie is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur. Het adres is Nieuwstad 10 in Groningen. Voor meer informatie: https://www.forma-aktua.nl .

 

 

Iris over haar fotografie: “Water is mijn onuitputtelijke bron van inspiratie en fascinatie. Mijn waterfoto’s weerspiegelen hoe ik me voel. Dus ik kan zien wanneer het druk is in mijn hoofd, wanneer ik uit balans ben, wanneer ik worstel, wanneer ik probeer te ontsnappen aan mijn dagelijkse leven. In het water vind ik rust, verwondering,  speelsheid en magie. Het zijn herhalende thema’s met een eindeloze variëteit. Water is altijd in beweging, nooit hetzelfde. Stroom, seizoen, dichtheid, zon en wind zorgen voor een continue verandering van het beeld dat ik probeer vast te leggen.  Als ik op het juiste moment op de juiste plaats ben, is dat magisch: alsof er een poort opengaat naar een andere tijdelijke wereld.”

In de expositie bij Forma Aktua laat Iris werk zien uit verschillende series die gemaakt zijn in Drenthe en Groningen. Werken uit de serie Vibrant. De hectiek die hoort bij de stad en bij een vol leven. Vol beweging. Als er geen rust is in het hoofd. De serie Drifting off. De sereniteit van de natuur. Zachtheid en rust. Niets hoeven, niets willen. Meedrijven en aangenaam verdwijnen in het beeld. Tot slot natuurfoto’s gemaakt in tijden van ziekte uit de serie Beauty in Darkness. Balanceren tussen licht en donker. Tussen willen ontsnappen, vastlopen en hopen op een betere toekomst.