SLIM OMGAAN MET ELEKTRICITEIT

SLIM OMGAAN MET ELEKTRICITEIT

Zaterdag 13 januari is het weer zover, dan organiseert de Werkgroep Energietransitie Gasteren een informatiebijeenkomst in het Dorpshuis van 10 tot 12 uur met aansluitend soepen en broodjes.

Het onderwerp is slim omgaan met elektriciteit. Daarin komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals: Hoe kan je eenvoudig besparen op je elektriciteitsverbruik? Wat verbruikt een gemiddeld huishouden aan elektriciteit? Weet jij hoeveel je vriezer verbruikt? Of je wasmachine? Hoeveel verbruik je als je je elektrische oven aanzet?

Bij de bijeenkomst krijgt iedereen die dat wil een P1 meter mee, waarmee je zelf je elektriciteitsverbruik kan bijhouden. Deze krijgen we cadeau van de gemeente Aa en Hunze.

Ook gaan we het hebben over zonnepanelen! Hoe zit het nu met de salderingsregeling? En is het nog de moeite waard om nu nog zonnepanelen aan te schaffen?

Erik Postema van de Drentse Koepel Energie Initiatieven (de Drentse KEI) komt ons hier alles over vertellen. Ook zal Erik wat vertellen over de opslagmogelijkheden die er nu zijn en wat hij verwacht dat er in de nabije toekomst mogelijk zal zijn

Aansluitend is het tijd voor soepen en broodjes. Dit wordt verzorgd door de soepgroep en het Dorpshuis.

Opgeven kan door te mailen naar energie-transitie@ingasteren.nl en vermeld hierbij je naam, met hoeveel personen je aanwezig bent en of je mee wilt eten.

Hopelijk tot 13 januari!