Slim omgaan met elektriciteit

Verslag dorpsbijeenkomst 13 januari 2024 “Slim omgaan met elektriciteit”

De morgen was wederom goed bezocht met zo’n 45 mensen, de meesten kwamen uit Gasteren, maar ook enkelen uit Anloo en Balloërveld.

Tom Schulte presenteerde als opwarmertje een quiz over elektraverbruik thuis, met soms verrassende antwoorden. U kunt de quiz hier bekijken.

In een filmpje werd het nut en het gebruik van de P1-meter toegelicht, een apparaatje dat je gas- en elektraverbruik bijhoudt en laat uitlezen op je mobiel. Voor de aanwezigen was een gratis P1-meter beschikbaar. Op de website van de leverancier: www.homewizard.com staat alles over installatie e.d. De gemeente Aa en Hunze heeft nog 10 P1 meters ter beschikking voor inwoners van Gasteren. Mensen die hiervoor belangstelling hebben, kunnen een mail sturen naar iris.koffijberg@gmail.com

Erik Postema van de Drentse Koepel Energie-Initiatieven gaf ons een presentatie over saldering en over opslag van elektriciteit. Wilt u meer weten over opslag hier vindt u een artikel uit het Dagblad van het Noorden. Binnenkort volgt er nog meer informatie over de salderingsregeling. Voor meer informatie kijk ook op: energieopwek.nl (hierop staat wanneer er veel wind- en zonne- energie beschikbaar is en wanneer je het beste apparatuur aan kan zetten).

De ochtend werd traditiegetrouw afgesloten met een lunch van heerlijke soepen met broodjes. Met dank aan het Dorpshuis.

De volgende bijeenkomst is op maandagavond 18 maart in het Dorpshuis!