Nieuw paddenscherm

De Paddenwerkgroep Gasteren plaatst op zaterdag 13 februari nieuwe paddenschermen langs de Oudemolenseweg. Via deze schermen worden de padden tijdens hun jaarlijkse trek eind februari naar de zeven tunnels onder de weg geleid.

De oude schermen waren hoognodig aan vervanging toe. Dorpsbelangen heeft van de gemeente Aa en Hunze en van het Gebiedsfonds Drentsche Aa subsidie ontvangen voor de aanschaf van de nieuwe schermen. De Paddenwerkgroep heeft de aanleg van de schermen op zich genomen. Meer dan duizend kunststof paaltjes moeten zo`n halve meter de grond in en daarna wordt tegen deze paaltjes een kunststof band geschroefd.
Om 9.00 uur zal de aanleg van de nieuwe paddenschermen een officieel tintje krijgen door de komst van wethouder Henk Heijerman en van Margreet ter Steege, bestuurslid van de Stichting Gebiedsfonds Drenthse Aa. Na enkele korte toespraakjes zullen beiden vervolgens de eerste paddenpaal de grond inslaan.

Voor deze klus heeft de werkgroep de hulp van veel vrijwilligers nodig. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Henk Hellema, tel. 231400 of hhellema@xs4all.nl. Voor koffie, thee en lunch wordt op de dertiende gezorgd.