Glasvezelsamenwerking bekrachtigd

*** Persbericht ‘Glas van Aa tot Hunze’, december 2016.  ****

Woensdag 16 december was er in het Dorpshuis van Schipborg een belangrijke bijeenkomst. Daar hebben de dorpen Anloo, Gasteren, Oudemolen, Schipborg, Taarlo en Zuidlaarderveen hun gezamenlijke initiatief voor een glasvezelnetwerk bekrachtigd. De voorzitters van de deelnemende Verenigingen Dorpsbelangen hebben hun handtekening gezet onder het samenwerkingscontract. Vervolgens was er een voorlichtingsavond over snel internet door de kwartiermaker van de Provincie, Evert Blansjaar.

Het initiatief komt goed op stoom. Er wordt nu hard gewerkt aan een gezamenlijke website. Ook is de eerste offerte voor het uitvoeren van het technische deel van het haalbaarheidsonderzoek ontvangen. In dit onderzoek worden de gegevens verzameld waarmee de aanlegkosten kunnen worden berekend. Dit is de basis voor het vaststellen van de haalbaarheid van een eigen glasvezelnetwerk.

De werkgroep die zich hiermee bezighoudt, bestaat inmiddels uit 23 personen uit de zes deelnemende dorpen. Ook Annen en Loon overwegen zich bij het initiatief aan te sluiten.