Gezellig Jeu de Boules toernooi 2024

Het jaarlijkse Jeu de Boules toernooi van sportvereniging de Rietvogels was weer zeer geslaagd. Er werd gespeeld op 3 opeenvolgende zondagen: 14, 21 en 28 april en er was volop belangstelling: elke week 16 deelnemers. Een perfect aantal om te verdelen over 4 teams. En, wonder-o-wonder, het bleef steeds droog. Eigenlijk perfect weer voor eind april, soms een zonnetje, soms een (fris) windje. En de sfeer was uitstekend; iedereen had er zin in en er was een mooie sportieve strijd.

De grootste uitdaging was de ‘muur met ballen’ rondom de ‘boule’ te doorbreken, vooral voor de laatste werpers. Twee teams van 4 personen mochten 2 ballen gooien, dan wordt de weg naar de ‘boule’ al gauw versperd door een stuk of 10 ballen. Maar de creativiteit van de werpers was enorm: boogballetjes werden geprobeerd, harde knallen of slimme balletjes er nog net tussendoor. Maar heel vaak besliste het toeval uiteindelijk of er meerdere punten werden gescoord.

Maar vooral: gezelligheid troef! Halverwege een kopje koffie met een lekker plakje cake en een mooie afsluiting op de laatste zondagmorgen met een kop heerlijke soep en een broodje, verzorgd door Jantje en Johanna. TOP!

En dan de uitslag: 1e plaats: Jannie Betsema; 2e: Henk Weggemans; 3e: Jan Roelof Speelman. Alle prijswinnaars ontvingen uit handen van Klaasje Hollander een kleine plexiglazen trofee, gemaakt door Jan Roelof. De poedelprijs was voor Ben Mulder.

Kortom: het was weer een prachtig toernooi.