Feestelijke uitreiking glasvezeldonaties

Namens stichting Drents Glasvezel Collectief (DGC) reikten op woensdag 27 november Meindert Krijnsen (Voorzitter DGC), Eddy Veenstra (Directeur RENDO) en Piet Grootenboer (directeur Glasvezel buitenaf) cheques uit aan maar liefst 38 verenigingen dorpsbelangen in Noordoost Drenthe. Alle dorpen waren vertegenwoordigd om de donatie feestelijk in ontvangst te nemen.

Tijdens de lopende glasvezelcampagne in Noordoost Drenthe eind vorig jaar beloofde Glasvezel buitenaf de 38 deelnemende dorpen een donatie van 5 euro per afgesloten abonnement. Gisteravond was het mooie moment daar en maakte DGC, met aan hun zij Glasvezel buitenaf en RENDO, de toegekende bedragen per dorp bekend.

Meindert Krijnsen van het Drents Glasvezel Collectief vertelt enthousiast: “Het is bijzonder dat we vandaag deze bedragen mogen overhandigen aan alle betrokken dorpsverenigingen. Onder het motto “één voor allen en allen voor één” hebben zij zich de afgelopen vijf jaar enorm ingezet voor glasvezel in hun dorp. De leefbaarheid in de dorpen was hierin één van de belangrijkste drijfveren. Zonder de tomeloze inzet van alle vrijwilligers in de dorpen was dit project nooit een succes geworden! Om hen te bedanken mochten wij vandaag de cheques, beschikbaar gesteld door Glasvezel buitenaf, overhandigen. De maatschappelijke betrokkenheid van Glasvezel buitenaf wordt enorm gewaardeerd!”

Ook Dennis Bardie is blij. Hij nam als voorzitter van Naobers VerglAazen een cheque in ontvangst. “We zijn enorm verrast door dit fantastische bedrag. Hier kunnen we iets heel moois mee doen. We weten nog niet precies wat, maar het is zeker iets voor alle dorpsbewoners!”

Bijdrage aan leefbaarheid en sociale samenhang

De drijvende kracht achter het glasvezelinitiatief in Drenthe is DGC. Ook voor het spekken van de dorpskassen hebben zij zich hard gemaakt en mede dankzij hun enorme inspanningen zijn vandaag de cheques overhandigd. Piet Grootenboer licht toe: “Glasvezel levert een heel belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid en vitaliteit van dit gebied. Noordoost Drenthe is met de komst van glasvezel klaar voor de toekomst. Maar ook door deze dorpsdonaties leveren wij een bijdrage aan de leefbaarheid en versterken we de sociale samenhang in de Drentse dorpen. Een rol die wij zonder DGC niet hadden kunnen vervullen op de manier zoals dat nu is gegaan. DGC heeft zich vanaf de allereerste minuut enorm ingezet en ook tijdens de aanlegfase blijven zij enorm betrokken.

Eddy Veenstra is ook blij met de donaties die zijn gedaan. “Het was een mooi moment gisteravond in Grolloo. De cheques zijn vol enthousiasme in ontvangst genomen. Het is mooi dat we op deze manier alle vrijwilligers kunnen bedanken en ook nog eens een bijdrage leveren aan de dorpen en wijken. Top dat de aanleg van glasvezel en snel internet wordt gekoppeld aan leefbaarheid en de ontwikkeling van het platteland.’’

Ook dorpsbelangen Gasteren heeft een cheque ontvangen, ter waarde van €735,- .