Dorpenvolleybaltoernooi 2024 gewonnen door SOTOZ

Het was weer een spannende aflevering van het dorpenvolleybaltoernooi van de Rietvogels op vrijdag 24 mei. Door een zware regenbui vlak voor het begin van de wedstrijden verliep het toernooi anders dan gepland. Noodgedwongen werd er in de zaal gespeeld, met een ingeperkt programma. Het speelplezier was er niet minder om en de nazit was weer heel gezellig. En de winnaar was het team van SOTOZ uit Taarlo, Oudemolen, Zeegse.
.
De volleyballers van de Rietvogels hadden alles uitstekend voorbereid om buiten te kunnen spelen. De 2 speelvelden lagen er prachtig bij: de netten strak gespannen, de lijnen netjes uitgezet. Zelfs het terras was op de donderdagavond nog opgeschoond door de ‘heidegroep’. Lekker temperatuurtje en de voorspelde buien leken Gasteren te sparen tot later op de avond. Maar helaas, toen ging het mis. Een klein buitje een uur voor het begin van de wedstrijden veranderde plotseling in een hoosbui met 15 mm regen in 10 minuten.
.
Snel werd alsnog het speelveld in de zaal opgebouwd en het wedstrijdschema aangepast. Dat verliep vlekkeloos, al moest de dweil er aan te pas komen om de vloer te drogen.
.
Daarna kon het toernooi van start gaan, met 5 teams: NON (Gieten), Ous Kluppie (Annen), SOTOZ (Taarlo, Oudemolen, Zeegse) en uit ons eigen dorp een jongerenteam en 1 team van de Rietvogels. Elke ploeg speelde tegen elk ander team in een set van 15 minuten. De winnaar was de ploeg met de meeste set-overwinningen en dat was SOTOZ. Het werd wel heel spannend: de wedstrijd tegen de Rietvogels werd beslist in de laatste seconden: 24-23. Vlak voor tijd stonden onze dorpsgenoten nog voor met 20-23, maar met een paar machtige services en een mooie rally wist SOTOZ toch te winnen en werd daardoor ook toernooiwinnaar met 4 overwinningen, gevolgd door de Rietvogels en Ous Kluppie.

Remo Rietman (vz. de Rietvogels) mocht de wisselbeker uitreiken aan Anny, de oudste deelnemer van het team van SOTOZ; daarna kon er een feestje gevierd worden.
Een mooie afsluiting van een sportieve en gezellige sportavond. Zie de foto’s.