Reactie op ingezonden brief

Geachte dorpsbewoners,

Ten eerste willen wij de mensen die zaterdag 2 september bij ons afscheidsfeest waren, bedanken voor een geslaagd feestje. Door dit feest zijn wij erachter gekomen dat veel mensen uit Gasteren de “jeugd” steunen in het hebben van een plek om samen te komen.

Ten tweede willen wij graag een reactie geven op de brief die eerder deze week is geplaatst op de site. Deze brief voelde voor ons als een behoorlijke schop na, aangezien de keet al gesloten is, daarom snappen wij niet echt dat de brief nog geplaatst moest worden. In de brief staat namelijk dat de keet al meerdere plekken in het dorp heeft gehad. Dit klopt wel, maar dat is ook nog van de vorige generatie van de keet. Sinds de nieuwe generatie op de keet zit is dit pas de tweede plek. Wij hebben inderdaad gehoord dat de “buren” van de keet overlast hadden. In de bespreking geregeld door het dorpsbelangen hebben wij hier uitgebreid over gediscussieerd/gepraat. Wij (de jeugd van de keet) kregen vooral te horen dat de “buren” geluidsoverlast hadden van het aggregaat en last van een lampje. Hier hebben wij dan ook direct wat aan gedaan. Het lampje is zwart geverfd om licht naar de Gagels te remmen. Ook is er een houten kist om de aggregaat heen gebouwd (wat het geluid daadwerkelijk minderde). Wij waren toen ook nog aan het zoeken naar verdere oplossingen.

Verder zijn wij inderdaad benaderd door Impuls, maar door onduidelijke berichten dachten wij als keet zijnde dat ze alleen een kijkje kwamen nemen, omdat ze dat vaker doen in de gemeente. Ze hebben ook duidelijk gezegd dat ze niet kwamen voor het gedoe rondom de keet. Hierdoor dachten wij dat het onnodig was dat Impuls bij ons langs zou komen.

Wel zijn wij het ermee eens dat niet alles wat sommigen gedaan hebben door de beugel kan. Wel zou u moeten weten dat het niet altijd “de jeugd van de keet” was die na een feestje zich gingen uitleven. Dit komt door een soort frustratie in hoe sommige “buren” zich verzet hebben tegen de keet. Bij de bespreking is gezegd gezamenlijk naar een oplossing te zoeken, maar nu is de oplossing van de buren dat de keet weg moet en ze bereid zijn een rechtszaak aan te spannen. Dit was uit het niets besloten. Wij hadden toen ook geen klachten meer gehoord en hadden dit dus niet zien aankomen. Hier hadden wij ook graag overleg in gehad, dan was er vast een oplossing uitgekomen. Wel zijn wij bereid om onze excuses aan te bieden.

De jeugd van de keet