Werkgroep Natuurbeheer Gasteren, eerste werkzaamheden

Werkgroep Natuurbeheer Gasteren heeft woensdagochtend 27 januari een flitsende start gemaakt met haar beheerwerkzaamheden. Hoewel het een beetje druilde en niet echt aangenaam weer was, togen dertien mensen de hei op tegenover Schipborgerweg 2 (het huis van Marijke van Belzen en Eduard Porringa). Doel van de groep is het gebied vóór 15 maart te ontdoen van de overvloed aan struiken en bomen – er staat veel Amerikaanse vogelkers – zodat de voor dit gebied zo kenmerkende heide niet verder wordt overgroeid of zelfs weer terug kan komen.
Aan het afgevoerde snoeiafval langs het fietspad kan je wel zien dat de knippers, zagers en stekers niet stil gezeten hebben. Kortom: de werkgroep heeft een mooie start gemaakt. Het is de bedoeling dat het snoeiafval later dit jaar naar de paasbult gaat.
Zaterdag zat het wat tegen. Het weer was echt te min om buiten te werken. Dat zal wel eens vaker gebeuren en geeft ook niet.

Voor de nog niet volledig geïnformeerden en/of belangstellenden: er is een groep die op woensdagochtend van negen tot twaalf actief is en er is een groep die op zaterdagochtend actief is. Ook van negen tot twaalf. En let op: de zaterdagochtendgroep heeft nog enkele vacatures! Een belletje of mailtje naar Herman Roepman (269486 of h.roeps@planet.nl) en het is geregeld! De beweegredenen van de deelnemers zijn verschillend. De een wil vooral de spieren gebruiken, de ander doet het puur voor de natuur of wil er iets van leren en weer een ander doet het vanuit een soort gemeenschapsgevoel. Leuk is het in ieder geval en de koffie is prima!