Werkgroep glasvezel bedankt Gasteren en Balloërveld

U heeft het overal kunnen lezen: het is gelukt. De wervingscampagne is geslaagd: heel Noordoost Drenthe, inclusief Annen, krijgt glasvezel. De vlag kan in top.
Dankzij de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers/ambassadeurs en natuurlijk de medewerkers van Glasvezel buitenaf en de providers hebben we dit kunnen bereiken.
Maar de belangrijkste reden voor het welslagen van de hele onderneming is dat iedereen in de dorpen zo positief heeft gereageerd. Meer dan 50% van de adressen doet mee, een geweldig resultaat.
En voor Gasteren + Balloërveld was het helemaal fantastisch: meer dan 76% van de huishoudens doet mee. De werkgroep glasvezel wil bij deze iedereen van  harte bedanken die heeft bijgedragen aan dit resultaat. Geweldig!

Hoe nu verder?

In januari is eerst de politiek (provincie, gemeenten) aan zet om de voorstellen voor aanvullende financiering te bekrachtigen.
Ondertussen (en daarna) gaat Glasvezel buitenaf aan de slag met het uitwerken en vormgeven van de aanlegplannen. Volgens de huidige afspraken gaat midden 2019 de schop in de grond en beschikt iedereen een jaar later over glasvezel. Een flinke uitdaging!

Is aanmelding zonder extra aansluitkosten nog mogelijk?

Om de de campagne netjes af te ronden, worden tot 1 januari 2019 aanmeldingen nog zonder extra kosten geaccepteerd. Een van de redenen hiervoor is dat er nog een aantal aanmeldproblemen opgelost moet worden op nieuw toegevoegde adressen. Dus gewoon aanmelden kan nog tot 1 januari 2019.
Vanaf het nieuwe jaar werkt het als volgt:
Voor na-aansluitingen kunt u terecht bij een lokale verkoper of de klantenservice van Glasvezel  buitenaf /RENET. Vervolgens zal op individuele basis bekeken worden of uw adres alsnog aangesloten kan worden en onder welke voorwaarden dit kan.
Voor maatwerktrajecten zoals bijvoorbeeld voor scholen, huurwoningen, bedrijventerreinen en/of recreatie kan contact gezocht worden met projectleider Hans ter Beek.

De werkgroep glasvezel Gasteren wenst u fijne feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar.