Website Historisch Gasteren gelanceerd

Vanaf vandaag – 18 november 2019 – heeft de werkgroep Historisch Gasteren een eigen website. Dat is niet alleen goed nieuws voor de leden van de werkgroep, maar zeker ook voor alle mensen in én buiten Gasteren die belangstelling hebben voor de geschiedenis van ons fraaie esdorp.

De opbouw van de website is vergelijkbaar met die van de dorpswebsite InGasteren. De inhoud van de nieuwe website is nog bescheiden – die moet in de loop van de tijd flink gaan groeien.
Wat er al wél op te vinden is zijn Gasterense verhalen, de bewoningsgeschiedenis van het dorp en veel oude foto’s, waaronder alle foto’s die op de CD staan die samen met het boek ‘Gasteren’ in 2003 werd uitgebracht.

Het adres van de website is historischgasteren.nl. De site is op twee manieren ook te benaderen via een link in deze website: klik op HISTORISCH GASTEREN in de bovenste balk op deze pagina of ga naar VERENIGINGEN in de balk daaronder en klik op Werkgroep Historisch Gasteren in het keuzemenu.

De werkgroep hoopt dat de nieuwe website (oud-)dorpsgenoten zal inspireren om ook eens in het verleden van Gasteren te duiken.