Vergelijking van providers

De technische commissie van Drents Glasvezel Collectief heeft een overzichtelijke vergelijking opgesteld van de consumenten-providers (Delta, CaiWay en Fiber). Klik hier voor dit overzicht
N.B. Aan deze vergelijking kunnen geen rechten worden ontleend. Verifieer de gegeven informatie op de sites van de providers of in hun folders.

Verder kunt u providers vergelijken via de site: HelloWorld.

Aanmelden en keuzemogelijkheden

De aanmelding voor Glasvezel buitenaf verloopt via de dienstenaanbieder (provider). Kiest u een provider, dan bent u daar voor een jaar aan verbonden; daarna kunt u weer vrij kiezen (zelfs maandelijks) voor een andere provider uit de lijst van beschikbare aanbieders. De verwachting is dat deze keuze elk jaar groter wordt.

Heeft u zich aangemeld bij een provider, dan bent u automatisch ook aangemeld bij Glasvezel buitenaf.

Maandelijks vastrecht of afkoop?

U kunt kiezen voor het betalen van maandelijks vastrecht (€7,50) of voor afkoop: eenmalig €1000,-
Puur financieel gezien is het voordeliger te kiezen voor afkoop. Dit komt overeen met betaling van vastrecht over ca. 11 jaar (in feite zelfs korter in verband met de inflatie-verhoging op het maandelijkse vastrecht van enkele procenten per jaar)

Bij twijfel: kies voor minimaal 1 jaar meedoen

Wilt u uw huidige provider nog niet missen, maar ziet u wel het belang van glasvezel voor de toekomst dan is het een goed idee om u nu aan te melden, eventueel met het goedkoopste pakket, en na een jaar opnieuw uw keuze te maken. Uw voordeel: u betaalt alleen de kosten van vastrecht en de abonnementskosten voor een jaar en dat is aanmerkelijk minder dan aansluiting achteraf (minimaal €995,-). Bovendien verhoogt dit de kans dat we samen ons minimale deelnamepercentage van 45% halen.

Denkt u aan een mogelijke verhuizing over een paar jaar? Glasvezel verhoogt de waarde van uw huis!

Andere interessante opties:

– Kies het goedkoopste pakket voor glasvezel-internet, maar behoud uw huidige provider voor TV; dit zal iets duurder uitvallen dan een alles-in-een pakket, maar daarmee krijgt u wel glasvezel in huis en voorkomt u veel hogere kosten op termijn.
– CaiWay heeft een mooie aanbieding voor Ziggo-sport: een jaar lang €5,-/maand in plaats van €14,95.

Overleg met ambassadeurs en lokale verkopers

Heeft u vragen over al deze keuzemogelijkheden, zoek dan contact met een van de werkgroepleden/ambassadeurs (E: Glasvezel@InGasteren.nl) of neem contact op met een van lokale verkopers. Deze laatste kunnen u goed adviseren over allerlei technische zaken en helpen u graag bij het aanmelden bij een provider. De Gasterense werkgroep heeft contacten met: