Verbeterde bereikbaarheid mobiele telefoons

Het is al jaren bekend: in bepaalde delen van Gasteren is de mobiele bereikbaarheid slecht. Sinds dit jaar bieden een aantal providers een goede en gratis oplossing: VOLTE.

VOLTE is een aanvulling op het mobiele netwerk. En werkt alleen met 4G. Voor zover bekend bieden alleen KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone het aan. Bij VOLTE bel je via het WiFi-netwerk van thuis (of kantoor of elders) zodra de mobiele belverbinding slecht of instabiel is. VOLTE kan voor sommige (of veel) inwoners van Gasteren een verbetering van hun mobiele bereikbaarheid betekenen.

Wil je via VOLTE kunnen bellen, heb je nodig:

  1. een 4G-abonnement bij KPN, Vodafone of Tele2
  2. een smartphone dat gebruik maakt van 4G
  3. een smartphone met de nieuwste software.

Het gebruik van VOLTE geschiedt automatisch. Er zijn geen kosten aan VOLTE verbonden. De bel- en SMS-kosten via VOLTE zijn gelijk aan de gebruikelijke kosten.

Stand van zaken, begin november 2017:

  1. KPN biedt VOLTE sinds oktober 2017 aan aan haar zakelijke klanten; KPN begint in afzienbare tijd met de uitrol van VOLTE naar haar particuliere klanten
  2. Vodafone biedt VOLTE al geruime tijd aan
  3. Tele2 biedt sinds kort VOLTE aan
  4. T-Mobile is echter een vreemde eend in deze bijt: het biedt VOLTE alleen aan aan een klein select groepje. Een van de redacteuren van InGasterenPuntNL heeft op grond van de slechte dekking van T-Mobile in Gasteren en het niet kunnen-deelnemen aan VOLTE, zijn abonnement bij T-Mobile tussentijds en zonder bijkomende kosten mogen opzeggen! Waardoor overstap naar KPN, Vodafone en Tele2 open kwam te staan.

Zie de websites van KPNVodafone en Tele2. voor informatie over geschikte toestellen.

(Alle overige providers (Ben, Hollandse Nieuwe, BelSimpel, YouFone, etc..) hebben geen eigen netwerk maar maken gebruik van de netwerken van KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone. Het is niet bekend deze providers VOLTE aanbieden.)