Tijd voor spelletjes in de Huiskamer

Op woensdag 22 november was het weer eens tijd voor spelletjes in de Huiskamer. Het was een drukte van belang in de Gasterije, maar dat was niet vanwege de spelletjes, maar vanwege het Stembureau. We boften, want Jantje, die al om half zeven in het Dorpshuis was, had de koffie al voor ons klaar. Die smaakte best en er werd eerst gezellig bijgepraat. Daarna gingen we aan de slag: het werd Rummicup aan twee tafels. Er werd zeer geconcentreerd gespeeld en het was best spannend. Na de eerste potjes met verschillende winnaars was het weer tijd voor koffie. Trijnie oogstte alom bewondering door een houten puzzeltje, dat niet meer in zijn doosje paste, binnen een paar minuten weer in elkaar te zetten. Dat record kan niemand verbreken.  Weer opgeladen door de koffie begonnen we aan de volgende rondes Rummicup. Al  werd er uitstekend gespeeld, we besloten toch maar niet mee te doen aan de Rummicup wedstrijd in de Grote Kerk in Wageningen op vrijdag 24 november. Het gaat tenslotte om de gezelligheid en niet om het winnen van de Cup.

De volgende Huiskamerbijeenkomst is op woensdagochtend 6 december. Dan brengen we een bezoek aan het Drents museum voor de tentoonstelling ‘Op reis met Vincent’ (van Gogh) over zijn periode in Drenthe. We vertrekken vanaf de Gasterije om 9.45 uur. (Graag op tijd aanwezig zijn.)

We proberen met zo weinig mogelijk auto’s te gaan om de parkeerkosten zo laag mogelijk te houden.

De eigen bijdrage voor degenen die geen museumjaarkaart hebben is 5 euro p.p. ( graag contant meebrengen). De koffie is voor eigen rekening.