RUNFORESTRUN

De Gasterije draait weer op volle toeren! Eerste grote evenement: RUNFORESTRUN!

De laatste reguliere activiteiten zijn weer opgestart, de catering is dankzij vrijwilligers op orde, de eindtijden zijn van de baan en na vrijdag 25 februari zijn er voor het dorpshuis (vrijwel) geen beperkingen meer.

Daarom zijn we blij dat we onze medewerking kunnen verlenen aan het eerst grote evenement van dit jaar, de RUNFOREST!

Op zaterdag 5 maart zal voor het eerst in samenwerking met de Gasterije de RUNFORESTRUN Drentsche Aa vanuit Gasteren worden georganiseerd. Ons Dorpshuis zal als Start / Finishplaats fungeren voor zo’n 450 hardlopers!

Om 09.30 uur start de inschrijving. Er kan gekozen worden uit een afstand van 13, 24 of 43 km. Tussen 10.30 en 11.00 uur is dan de start. Vanaf 12.00 uur komen de eerste lopers weer binnen. Zo tussen 13.00 en 15.00 uur komen de meeste lopers binnen. Om 16.00 uur sluit het parcours.

U bent welkom om de sfeer te proeven of te genieten van een kop soep, een broodje, een kop koffie of natuurlijk iets anders.

Sinds 2014 organiseert RUNFORESTRUN trailrun-evenementen. Trailrunning is hardlopen over onverharde wegen en paden, zo avontuurlijk mogelijk. Deze evenementen draaien niet om prestatie maar om het genieten van de natuur, de beleving van het buiten zijn. Er is dan ook geen prijsuitreiking, er wordt niet met medailles gestrooid en op een half uurtje na bij het verwelkomen van de lopers is er ook geen speaker die de hele dag van heinde en verre te horen is.

De RUNFORESTRUN Drentsche Aa bestond al in 2015. Deze werd toen vanuit Anloo georganiseerd. Later ging deze route op in de Indian Summer Ultra, een hardloop evenement van 120 kilometer vanuit Rolde. Dit laatste evenement verhuist nu met haar start en finish naar Gasteren. Wij vinden het zo’n mooi traject dat we deze weer nieuw leven hebben willen inblazen.

 

Er zullen ongeveer 450 deelnemers naar Gasteren komen op zaterdag 5 maart. Het kunnen er ook iets meer zijn, of iets minder. Het parkeren zal worden begeleid door verkeersregelaars. De intentie is om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

Van iedere inschrijving doneert RUNFORESTRUN €2,50 via SPORT4NATURE aan een natuurproject in het gebied waarin wij het evenement organiseren. Sinds 2014 heeft RUNFORESTRUN hierdoor ruim €63.000 gedoneerd aan natuurprojecten in de gebieden waar RUNFORESTRUN te gast is.

Als u meer wilt weten over RUNFORESTRUN klik dan op:    https://runforestrun.nl/

Winfried Bats (RUNFORESTRUN) en Arno Klee