Rianne loopt naar de top: donderdag 7 juni.

De redactie wenst Rianne, mede namens veel dorpsgenoten, heel veel succes op haar wandeltocht naar de top van de Alpe d’ Huez !!

Ondertussen heeft ze de top van de alpe bereikt.
Rianne: van harte gefeliciteerd; geweldig gedaan!!

Onderstaand het ooggetuige verslag van moeder Jeannet.

 


10.00 uur:

En ze is binnen!!! We zijn echt zo ontzettend trots op haar!!


 

8.50 uur:

Ze gaat als een speer en voelt zich goed! Loopt nu in bocht 4 en is vanaf bocht  21 gekomen. Op naar de top en opgeven is geen optie! We gaan ons zo naar de finish begeven!

 

 


5.15 uur: 
In een druilerig regentje is Rianne om 4.28 van start gegaan voor haar tocht naar boven. Het weer lijkt straks beter te worden en dat hopen we natuurlijk ook van harte!

Rianne is te volgen via de app van de Alpe d’Huzes door op deelnemer  te tikken en dan haar naam in te vullen. Bij elke tijdsmeting komt er weer een berichtje waar ze is.

We zijn zelf een paar keer met de auto de Alpe d’ Huez op geweest en dan dringt het echt door hoe zwaar dit is!

We proberen jullie op de hoogte te houden, beetje afhankelijk van de verbinding!


Rianne Reinders wandelt 7 juni 2018 in de strijd tegen kanker naar de top van de Alpe d’ Huez, de Nederlandse berg. Dat betekent een wandelafstand van zo’n 14 kilometer en daarbij een hoogte overwinnen van meer dan 1.000 meter. Het stijgingspercentage ligt tussen de 7% en 14%. Automobilisten die wel eens met een caravan in de bergen hebben gereden, weten dat dat voor een auto al zwaar is. De wandeling maakt onderdeel uit van “Opgeven Is Geen Optie”; deze actie is met name bekend door de vele racefietsers die ZESMAAL de berg beklimmen. Omdat wandelen erg moeizaam is en wandelaars de berg niet kunnen “afrollen” zoals fietsers dat doen … geldt voor hen dat éénmaal de berg op voldoende is.

Om deel te mogen nemen aan deze barre uitdaging, moeten deelnemers sponsoren werven en €2.500 “meenemen”. Rianne heeft dit bedrag al ruimschoots bereikt en ondertussen al meer dan €3.000 verzameld. Veel dorpsgenoten hebben hieraan bijgedragen door een individuele storting of door een bijdrage aan een van de acties die Rianne gehouden heeft in de afgelopen maanden.