Opa- en omadagen in de herfstvakantie 

Ga mee op expeditie in Drents Museum en Drents Archief

Neem jij je Opa en Oma mee op reis?

Met een speciaal paspoort met opdrachten ga je in de herfstvakantie in het Drents Museum en Drents Archief op onderzoek uit. Je ontdekt een heilige berg in de tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – schatten uit het oude Armenië’ en je maakt kennis met bijzondere muziek. Je maakt een unieke persoonlijke zegel en een button om samen met je paspoort te laten zien wie je bent. Tot slot zijn er ontdekopdrachten over bekende én onbekende Drentse dieren.

De Opa- en Omadagen zijn op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 oktober van 10.00-17.00 uur. Let op: tickets zijn alléén online verkrijgbaar via 

www.drentsmuseum.nl/opa-omadagen (vol=vol). Natuurlijk zijn ook vaders, moeders, ooms, tantes en buren welkom!

Paspoort met doe-opdrachten

In het Drents Museum krijg je een eigen paspoort vol doe-opdrachten. Tijdens je expeditie vul je het paspoort met belangrijke informatie over jezelf. Met verschillende opdrachten kun je bij de ‘stops’ letters verdienen die samen een woord vormen. Kom jij erachter welk woord we zoeken?

Praktische informatie

Jullie reis start in het Drents Museum en eindigt in het Drents Archief. Het programma is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, maar oudere broers en zussen mogen natuurlijk ook meedoen. De toegangsprijs is € 2,50 per kind en volwassenen betalen € 9,50 voor het complete programma. Museumkaarthouders, Vrienden van het Drents Archief/Drents Museum en beschermers van Het Drentse Landschap betalen € 6,50 per persoon. Starttijden: 10.00, 11.30, 13.00 en 14.30 uur. Let op: tickets zijn alléén online verkrijgbaar via  http://www.drentsmuseum.nl/opa-omadagen

Samenwerkingsverband
Dit programma is een samenwerkingsverband tussen het Drents Archief, Drents Museum, Het Drentse Landschap en ICO Partner in Kunst & Cultuur.