Omgeving van Gasteren

Op deze pagina vindt u organisaties waar we vanuit Gasteren mee van doen hebben op het gebied van natuur, milieu, klimaat, etc..

Ontbreekt er een organisatie? Stuur dan een emailbericht aan: <deredactie@ingasteren.nl>.

  • Staatsbosbeheer: Drentsche Aa   Rondom Gasteren ligt het Stroomdallandschap Drentsche Aa. Eigenlijk een verzamelnaam voor een stelsel van waterstromen in Noord-Drenthe. Het is één van de laatste vrijwel gave beekdalen van ons land. De beken slingeren er door een eeuwenoud landschap. Langs moerassige graslanden, vol met bloemen en vogels.
  • Nationaal Beek en Esdorpenlandschap Drentsche Aa   Nergens in Nederland vind je een beek als de Drentsche Aa. Kronkelend haar weg zoekend door het landschap, zoals zij dat al eeuwen en eeuwen gedaan heeft. Een beekstelsel bestaande uit meerdere beeklopen met namen als het Looner diep, Oudemolensche Diep en Gastersche Diep. Samen vormen ze de Drentsche Aa. En Gasteren ligt in het hart van dit bijzondere landschap.
  • Het Geheugen van Drenthe  Deze website brengt de Drentse Geschiedenis in beeld. Onmetelijk veel informatie, over mensen, dorpen, gebeurtenissen. Gewoon erg interessant om eens op een verregende middag door heen te struinen.