Natuurfilm =HABITAT= op 3 oktober te zien in Gasteren

UITVERKOCHT. Zie het alternatief op 11 oktober 2020.

De succesvolle natuurfilm =HABITAT= van de Asser natuurfilmers Henk en Janetta Bos is te zien op 3 oktober 2020 in de Gasterije.
Ruim 3 jaar lang trokken de makers door de meest ongeschonden gebieden van het Nationaal Park Drentsche Aa en slaagden erin een overtuigend beeld te schetsen van een van de mooiste nationale parken van Nederland. Er werden opnamen gemaakt op plekken die zelden of niet toegankelijk zijn voor het publiek. Dieren als vos, das, bever en wespendief werden wekenlang onopvallend in hun leefomgeving gevolgd. Het resultaat is een voor zichzelf sprekend document dat de schoonheid van de Drentse natuur overal op bijzondere wijze onderstreept.
=HABITAT= is de tweede succesvolle bioscoopfilm van het zeer gedreven duo en ging op 29 januari van dit jaar in Assen in première. Net als zijn voorganger Wildernis in Drenthe uit 2016 trok de film alleen al in Assen duizenden mensen naar de bioscoop. De film ging uiteindelijk landelijk de bioscopen in maar het uitbreken van het Coronavirus en het sluiten van de bioscopen zette een streep door de voortzetting van het succes. Toch kregen de makers nog een mentale opkikker want =HABITAT= haalde de voorrondes van de L’OR Gouden Kalf, de grootste filmonderscheiding van Nederland. Dat die uiteindelijk niet werd gewonnen deed voor de makers niets af van de waardering voor hun werk van het grote publiek. Janetta: ‘Het is natuurlijk fantastisch om te merken dat het publiek ons werk blijft waarderen en dat er steeds maar weer wordt gevraagd of en waar de film eventueel nog te zien is. Door het opzetten van deze tour hopen we enigszins aan die vraag te voldoen. De film is op verschillende locaties te zien in Drenthe waarvan dus op 3 oktober in Dorpshuis De Gasterije te Gasteren.”

Coronamaatregelen Het spreekt voor zich dat tijdens het vertonen van de film op allerlei mogelijke manieren zal worden voldaan aan de maatregelen zoals die zijn voorgeschreven voor de bestrijding van het Coronavirus, zoals de 1.5 meter afstand regel. Daardoor is het ook alleen mogelijk om kleinere groepen toe te staan tijdens de voorstellingen. Belangstellenden doen er dan ook verstandig aan om tijdig plaatsen te reserveren. Meer informatie betreffende data, locaties en tijdstippen is te vinden op de website www.henkbos.net 

Miranda en Marchinus hebben speciaal voor deze gelegenheid een HABITAT arrangement gemaakt.  Deze bestaat uit: twee koppen koffie of thee met een lekkere plak koek of cake en een drankje naar keuze voor €7.50. De film kost €10.-

Reserveren kan op: vofdegasterije@outlook.com of Miranda 0622036161