Muzikale buurtbewoners gezocht!

Tijdens de zomer van 2022 komen 20 jongeren van het Art Root Collective samen om muziek te maken in Gasteren. Ze repeteren in De Gasterije en kamperen op het veldje ernaast. De meeste van hen hebben een vluchtelingenachtergrond; ze wonen of in een azc of ze zijn sinds kort statushouders. Onder de muzikale leiding van violiste Geerte de Koe en fluitiste Maaike van der Linde maakt de groep een muzikale ontdekkingsreis mee waarin ze gezamenlijk nieuwe muziekstukken componeren en uitvoeren.

Vorig jaar was er al een mooie ontmoeting tussen de jongeren en ouderen uit de buurt, en ook gaven de jongeren toen een verrassingsconcert in de tuin van een zieke dorpsgenoot. Dit jaar willen we muzikale mensen uit de buurt uitnodigen om een ochtend mee te komen doen met het programma.
Onder leiding van Geerte en Maaike zullen buurtbewoners samen met de jongeren een nieuw stuk of lied schrijven. Zowel voor instrumenta-listen als mensen die van zingen houden en alle leeftijden en niveaus zijn welkom! Het belooft een gezellige ochtend te worden die draait om elkaar ontmoeten en samen genieten van muziek maken. Het zou ook leuk zijn als je het gemaakte stuk mee komt spelen/zingen op het concert, maar dat is niet verplicht.

Je kan je aanmelden bij lisette@artrootcollective.nl

Wanneer? Donderdag 14 juli van 10.00 – 13.00 uur (blijf ook gerust gezellig lunchen met ons).
Het concert is op 16 juli om 17.00 uur.
Waar? Het dorpshuis De Gasterije in Gasteren.
Wat? www.artrootcollective.nl.