Kunstbende Drenthe voorronde livestream 6 juni

Persbericht

Support jong talent van 

Kunstbende Drenthe via livestream

Voorronde op 6 juni in Podium Zuidhaege in Assen

Assen, 28 mei 2021 – Na een periode vol online activiteiten in KLUB Kunstbende en coronaproof optredens en workshops staan alle talentvolle artiesten klaar om het Kunstbende-podium te bestormen en zich te presenteren aan de jury. Op 6 juni wordt in Drenthe de voorronde gehouden in Podium Zuidhaege via een livestream. De beste acts stromen door naar de finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam op 2 oktober 2021. De livestream van Drenthe is op 6 juni te volgen op kunstbende.nl/drenthe-live.  

Programma 
Tijdens de voorronde treden jonge makers van 13 t/m 18 jaar uit alle hoeken en gaten van Drenthe in verschillende kunstcategorieën op. Verwacht acts met allerlei thema’s en in de meest uiteenlopende genres, van strakke hiphopdans en geavanceerde video-installaties tot wervelende fashioncollecties en spetterende spoken word. Een jury vol professionals is op veilige afstand aanwezig om de makers te beoordelen. Check alle juryleden op kunstbende.nl/drenthe-live. De livestream is van 12:00 tot 18:00. Via een chatbox op deze pagina kan men de hele middag vragen stellen en alle deelnemers supporten.

Backstage report
Via instagram.cm/drenthe kan men meekijken wat er achter de schermen van de voorronde gebeurt. Reporter Leon, beter bekend als Wolliewohl Junior (@wolliewohl_junior, Landelijk eerste prijswinnaar Influencer) doet het verslag.

Kunstbende 
Kunstbende is hét platform voor talent van 13 t/m 18 jaar. Jongeren kunnen meedoen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Op 2 oktober 2021 strijden meer dan honderd acts voor de felbegeerde prijzen tijdens de landelijke finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam. Daarna worden ze door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.