Kleurrijke elektriciteitskastjes in Gasteren

“Wacht even!” “Even strak houden.” “Ho !” “Rustig…en nu zachtjes naar beneden.”
Op verschillende plekken in Gasteren zijn deze week dit soort aanwijzingen te horen. Een groepje bewoners van Kleurrijk Gasteren is druk bezig speciale folie zorgvuldig
aan te brengen op elektriciteitskastjes die verspreid staan in Gasteren.

Na precies een jaar voorbereiding is het moment is aangebroken dat Kleurrijk Gasteren doet waarvoor het in het leven is geroepen: elektriciteitskastjes in Gasteren opfleuren met voorstellingen die met het dorp te maken hebben.

De schilderijen die door negen kunstenaars en acht kinderen uit Gasteren speciaal voor deze gelegenheid zijn gemaakt, zijn al een paar keer te zien geweest in het Dorpshuis.

Nauwkeurig is bepaald welke voorstelling het beste past bij welk kastje. De schilderijen zijn gefotografeerd en vervolgens op folie aangebracht. Eén kastje is direct beschilderd: de fazant op de hoek van De Hoek.

Er is een hunebed op de Brink (Harry Wolters); een fazant op De Hoek (Ottie Eugster). Een spiegeling in water (Iris Koffijberg) en een nest vogels (Tikkel Hofman) op de Zandkampen. Een eekhoorn op het Tussenpad (Betty Oost) en een vos op de Bosakkers (Maria Dijkstra). Wandelschoenen (Coosje Lameijer), klompjes (Ottie Eugster), een oude smederij (Tikkel Hofman) en een bloem (Pauline Hellema) op het Westeinde. Schapen (Fred Dresia) op het Oosteinde, een verrekijker op de Oudemolenseweg (Fred Dresia) en een kast met kindertekeningen op de speeltuin de Zandkampen.

Binnenkort pronken al deze schilderingen op de elektriciteitskastjes in Gasteren.