Kleurrijk Gasteren exposeert in het dorpshuis

Vanaf woensdagavond 20 april exposeert Kleurrijk Gasteren in het Dorpshuis de ontwerpen die ze maken voor 14 elektriciteitskastjes in het dorp.

De schilderingen zijn veertien dagen lang te bezichtigen in het Dorpshuis. U krijgt een indruk welke kastjes in het dorp beschilderd gaan worden en hoe ze eruit gaan zien.

Acht kunstenaars uit Gasteren hebben deze ontwerpen gemaakt. Sinds juli 2021 komen ze bij elkaar. Ze hebben samen bedacht welke schilderingen het beste bij het dorp passen. Nauwkeurig is bepaald welke voorstelling het beste past bij welk kastje.

Kinderen uit Gasteren maken ook ontwerpen. Zij nemen de twee kasten in de speeltuin op de Zandkampen voor hun rekening. Op zaterdagochtend 9 april organiseert Kleurrijk Gasteren voor hen een schilderworkshop in het Dorpshuis.

Het project Kleurrijk Gasteren wordt ondersteund door de Vereniging Dorpsbelangen Gasteren, de Gemeente Aa en Hunze , het Postcodeloterij Buurtfonds, het Rabofonds en Enexis.

Om een indruk te krijgen hoe zo’n beschilderde elektriciteitskast eruit kan komen te zien, hierbij een (getruukte) foto van de grote kast bij de uitgang van het dorp naar Anloo. De schildering en de foto zijn van de hand van dorpsgenoot Fred Dresia.

Jaap Ringrose