Op een zeer druk bezochte afscheidsreceptie, aangeboden door het dorpshuisbestuur, heeft ‘Gasteren’ zaterdagavond afscheid genomen van Jan en Trijnie Tingen als beheerdersechtpaar van De Gasterije.
Ze hoefden niet zelf te rijden daar een feestelijk versierde limousine Jan en Trijnie tot aan de hoofdingang bracht. Onder begeleiding van de accordeonist Anne Hollander werden ze vervolgens het dorpshuis binnen gezongen. Hierna kon het handen schudden beginnen. Een zakdoek om menig traantje weg te pinken moest regelmatig te voorschijn worden gehaald.
Lovende woorden van Arno Klee, als voorzitter van het dorpshuis, met een passend cadeau voor zowel Jan als Trijnie. Voor Jan als echte BC-er van de TT-baan een Valentino Rossi-horloge en voor Trijnie een cadeaubon. En zeker ook bloemen en wijn. Ook sportvereniging De Rietvogels, waar Jan jarenlang actief in is geweest, had bij monde van Ben Mulder mooie woorden, bloemen en een cadeaubon voor het echtpaar. Als klap op de vuurpijl werden vanuit Suriname videoboodschappen getoond van de crew van de Peergroep. Jan en Trijnie hebben de beste herinneringen uit hun beheerderstijd overgehouden aan de productie van Vogelvlucht in 2015.
Als laatste wenste het nieuwe beheerdersechtpaar Marchinus en Miranda Giezen Jan en Trijnie het allerbeste voor de komende jaren.
Jan kondigde nog aan dat de Gasterije nog niet van hen af is. Ze hebben zich opgegeven voor een heel seizoen ‘Samen Koken – Samen Eten’ en Jan blijft de organisatie doen van het biljarten en klaverjassen tijdens de In- en Ontspanningsweek