I&O-donderdag: klootschieten, jeu de boules en handboogschieten

Jeu de Boules

Op donderdagavond werd er om  19.00 uur gestart met Jeu de Boules.
Er waren 2 deelnemers per team. Per spel werd er een kwartier gespeeld. Eerst was de baan nog nat maar aan het einde van de avond was deze mooi opgedroogd. Het weer was goed, kortom ideale omstandigheden. De sfeer was gemoedelijk.

Uitslag:

 1. Brigos
 2. Boshoek
 3. Oostza
 4. Westeinde

Klootschieten

Er waren per buurt 3 teams van 3 personen. De start was wat langzaam maar uiteindelijk kon iedereen los. Ook hier was het weer uitstekend. De route startte bij het dorpshuis en via de Hoek ging het over de Es, daarna mochten we over de privé-weg en het erf van Harm en Janny van Rhee. Daarna ging de route richting de Ruilverkavelingsweg, via de Koningskuil en dan voorbij het Meesterbosje weer terug over het fietspad van de Schipborgerweg. Daarna richting de ijsbaan, eerste weg links terug naar de Gasterije. Althans dat was de bedoeling; een van de groepen ging echter rechtdoor, maar ook zij kregen tenslotte het dorpshuis weer in zicht.
De kloten konden weer in het zakje. Kortom een geslaagde avond.

Uitslag:

 1. Brigos
 2. Westeinde
 3. Boshoek
 4. Oostza

Handboogschieten

Naast klootschieten en jeu de boules, hebben we dit jaar een nieuw onderdeel toegevoegd, namelijk handboogschieten. Dit werd verzorgd en begeleid door de Molenschutters, welke ook 2 keer in de maand hun clubavond hebben in de Gasterije. Van elke buurt werden er 4 personen verwacht, na de uitleg en 3 proefschoten kon er serieus geschoten worden. Alle deelnemers vonden het zeer leuk om te doen. Alhoewel het makkelijk lijkt is het best nog moeilijk om de roos te raken.
De Molenschutters kunnen nog wel nieuwe leden gebruiken….. dus mocht iemand geïnteresseerd zijn, meld je aan! Ook de Molenschutters hebben het een hele fijne avond gevonden.

Na 6 rondes geschoten te hebben was de uitslag als volgt:

 1. Oostza:         40 punten
 2. Westeinde:    30 punten
 3. Brigos:          20 punten
 4. Boshoek:       10 punten