Hulpdiensten

In deze categorie staan de hulpdiensten waar we vanuit Gasteren mee van doen hebben.

Ontbreekt er een hulpdienst? Of ziet u een fout? Stuur dan een emailbericht aan <deredactie@ingasteren.nl>.

  • POLITIE De Nederlandse politie is verdeeld in 25 regio’s (en het Korps landelijke Politiediensten). Elke regio is opgedeeld in districten met daarbinnen basiseenheden. Gasteren valt onder Bureau Gieten van de Basiseenheid Assen Noord  binnen het district van de Regio Drenthe. Klik HIER voor informatie. Spoed: 112; informatief: 09008844.
  • AANGIFTE Indien u slachtoffer bent geworden van een delict, kunt u het beste zo snel mogelijk aangifte doen bij uw politiekorps. Dat kan op het politiebureau en bij een aantal politiekorpsen ook telefonisch of via internet (voor een aantal delicten). Klik HIER voor het doen van aangifte.
  • BRANDWEER Uiteraard belt u 112 in het geval van brand, een ongeval, etc.. Het is echter interessant om te weten wat de brandweer voor u kan doen en hoe u voorkomt de brandweer ooit nodig te hebben. Klik HIER voor informatie.
  • HUISARTS NODIG BUITEN PRAKTIJKTIJDEN voor patiënten met een huisarts binnen de Gemeente Aa en Hunze of de Gemeente Assen; klik HIER voor informatie. Heeft u  een huisarts nodig buiten praktijktijden? Bel dan 0900 – 1120112. Bel in het geval van een levensbedreigende situatie 112.
  • HUISARTS NODIG BUITEN PRAKTIJKTIJDEN voor patiënten met een huisarts binnen de Gemeente Tynaarlo: klik HIER voor informatie. Heeft u een huisarts nodig buiten praktijktijden? Bel dan 0900 – 9229. Bel in het geval van een levensbedreigende situatie 112.
  • BUURTPREVENTIE WAGBIG De WAGBIG is een groep inwoners in Gasteren die elkaar attenderen op verdachte situaties dan wel elkaar alarmeren indien 112 ingeschakeld is (en hulp van dorpsgenoten wenselijk is). Klik HIER voor informatie.