Hollywood aan het Gasterense Diepje

Je weet maar nooit…het zal toch niet? Stel je voor: het Nederlands Film Festival 2022, de uitreiking van het Gouden Kalf in de categorie Korte Film. “En de winnaar is….Moloch!”
Regisseur Nico van den Brink dankt in zijn speech ook de bevolking van het vriendelijke dorpje Gasteren. Ja, als dat eens waar kon zijn!

Sommigen van u hadden er al iets van gemerkt. Er wordt deze weken een film opgenomen in en rond Gasteren. Lampen, camera’s. Het gaat om de film Moloch onder regie van Nico van den Brink. MOLOCH vertelt het verhaal van de 38-jarige Betriek die aan de rand van een veenmoeras in Noord-Nederland woont. Wanneer zij en haar familie op een avond worden aangevallen door een willekeurige vreemdeling, gaat Betriek op zoek naar een verklaring. Hoe meer ze graaft, hoe meer ze ervan overtuigd raakt dat ze wordt opgejaagd door iets ouds. Een horrofilm.

De film wordt voor een belangrijk deel opgenomen in het huis van Eduard Porringa en Marijke van Belzen aan de Schipborgerweg. Onder leiding van Romke Faber, verantwoordelijk voor het set-decoration, wordt het interieur momenteel aangepast, zeg maar gerust verbouwd, om een horrorsfeer filmisch mogelijk te maken. In vaktaal heet dat een interieur ‘uit balans’ brengen. Zo zijn de ramen van het huis bewerkt met een spulletje zodat het net lijkt alsof de condens er vanaf loopt. Unheimisch.
De komende weken zullen, onder leiding van Nico van den Brink. de echte opnamen beginnen. Nico: “Ik voel me ongelofelijk gelukkig dat ik de kans krijgt om dit opwindende horrorverhaal te vertellen en kan niet wachten om iedereen de broek uit te doen schrikken!”
Marijke en Eduard vinden het uiteraard ook allemaal buitengewoon spannend…