Glasvezel: de aanleg in Gasteren is begonnen

De aanleg van glasvezel in Gasteren is begonnen; het heeft even geduurd, maar nu is er een zichtbaar begin!
De graafploeg van aannemer Allinq trekt de glasvezelkabel door het dorp. De kabel is al gelegd bij het Balloerveld, daarna zijn ze verder gegaan aan het Westeinde. Meter voor meter: klinkers er uit, 40 cm diepe geul graven met de machine, kabel in de geul, weer aanvullen met zand en dan de klinkers netjes terugleggen. Soms moet er een boomboring worden gemaakt onder de boomwortels door, tot wel een diepte van 4-6 meter. Ook het stukje onder het Gasterense Diep moet geboord worden. Deze boringen worden uitgevoerd door een andere ploeg met speciale apparatuur (gestuurde boringen).

Ondertussen wordt de hoofdkabel vanuit Annen getrokken, richting het verdeelstation aan de Oudemolenseweg; ook dat schiet lekker op.

Tegelijkertijd wordt de kabel naar de huizen al gelegd: gegraven of (deels) geboord. Naar de plek die u in de afgelopen weken met de schouwer heeft afgesproken.

Heeft u vragen over deze huisaansluiting, neem dan contact op met de klantenservice van de aannemer: 088-6007107 of via de mail: glasvezelbuitenaf@allinq.nl.

Hebben we dan binnenkort ‘supersnel internet’ ?

Jammer genoeg kan dit nog wel een paar maanden duren; de huisaansluitingen voor Gasteren zijn direct na de zomer gepland.

Voor die tijd zijn er nog vrij veel stappen die door de aannemer en door de providers gezet moeten worden. Als de geulen klaar zijn wordt de echte glasvezel door de buizen geblazen; vervolgens komt deze vanuit het verdeelstation aan de Oudemolenseweg (voor elk huis een eigen ‘glasdraad’) naar de kleine verdeelpunten in de straat. Van hieruit worden de verbindingen naar de huizen gemaakt. Vervolgens worden de aansluitkasten in de woningen gemonteerd en dan pas komen de providers in actie om een werkende verbinding te maken en het abonnement in werking te zetten.

Kosteloos aanmelden kan nog, laatste kans

Heeft u zich nog niet aangemeld, maar overweegt u om alsnog mee te doen? Kom dan snel in actie. Nu is de aanleg nog gratis, daarna moet de aannemer extra kosten maken en die moeten betaald worden.
Hoe werkt dat? Vrij simpel: ga naar de website van Glasvezel buitenaf (glasvezelbuitenaf.nl), voer uw postcode in, kies uw gewenste provider en meldt u aan. Aanmelding kan ook via de ‘verkopers’ bijvoorbeeld Computer Service Assen  (T: 0592-710463) of DVC-IT in Annen (T: 0592- 343112), die u zo nodig ook kunnen helpen met de bekabeling binnenshuis,

Heeft u andere vragen, neem dan contact op met het servicenummer van Glasvezel buitenaf, of stuur een mailtje naar glasvezel@ingasteren.nl; ook de Gasterense werkgroepleden helpen u graag verder.

Tenslotte: de komende tijd zult u de naam: ‘DELTA Fiber Netwerk’ steeds vaker tegenkomen; dit wordt de nieuwe naam van Glasvezel buitenaf nu ze een samenwerking met het Zeeuwse DELTA zijn aangegaan.

Werkgroep glasvezel Gasteren