Geamuseerd samenzijn in de Huiskamer

Afgelopen woensdagochtend 14 december waren we met 12 personen in de Huiskamer. Helaas hadden we een paar afmeldingen vanwege ziekte.

Na de koffie liet Els ons de recepten zien van een viertal amuses: een amuse van chips en mosselen,  een amuse van groene asperge, gerookt katenspek en blauwe kaas, een amuse van een gazpacho met spicy gamba’s en een amuse van een doperwtensoepje met gerookte zalm. Els had de recepten voor iedereen op papier staan en in groepjes van drie gingen we aan de slag.

Er werd geschild, gehakt, gebakken,  geroerd, gepureerd en gegarneerd. Het was een gezellige bedoening in de keuken en iedereen deed enthousiast mee onder de inspirerende leiding van Els. Regelmatig werd haar hulp even ingeroepen hoe een en ander te doen. Het resultaat mocht er zijn.

Na een tweede kopje koffie werden de mooie amuses op de tafel gezet; iedereen was onder de indruk van de leuke presentatie van elkaars werk. En toen kwam natuurlijk het moment suprême: het opeten van dat lekkers. Zelfs degenen die enige aarzeling hadden om een mossel te eten probeerden het toch en het viel hen niet tegen; anderen zaten van de mossel amuse te smullen en waren blij waren dat er een paar over waren. Het doperwtensoepje met zalm was ook lekker. We hadden niet goed gelezen dat we de dubbele hoeveelheid hadden moeten maken, maar dat mocht de pret niet drukken.  De gazpacho was voor sommigen iets aan de pittige kant, maar ging er toch bij de meesten goed in en de amuse met de groene asperge met gerookt katenspek en blauwe kaas was ook een succes. Ook al zijn amuses zeer kleine gerechtjes, we hadden allemaal het idee dat we de lunch thuis wel over konden slaan. We bedankten Els voor haar geweldige inzet en inspanningen om  voor ons allemaal deze gezellige, culinaire Huiskamerbijeenkomst te verzorgen.

De volgende Huiskamer bijeenkomst is op woensdagochtend 4 januari 2023 van 10 tot 12 uur. Dan proosten we met elkaar op het nieuwe jaar.

Els, Ina, Jeannet en Margo wensen al de bezoekers van de Huiskamer fijne Kerstdagen en een goed en gezond 2023.