Expositie schilderijen Kleurrijk Gasteren is gestart

Van 20 april tot en met 4 mei hangen er twaalf kunstwerken van Kleurrijk Gasteren in Dorpshuis De Gasterije. Deze kunstwerken zijn gemaakt door acht kunstenaars en elf kinderen uit ons dorp. Op woensdagavond 20 april konden de kunstwerken al bekeken worden in de grote zaal tijdens de voorlichtingsavond over de Energietransitie. Met hulp van Berry Tiems hebben we op 21 april de kunstwerken verplaatst naar in de Huiskamer.

Het is de bedoeling dat de kunstwerken op de twaalf elektriciteitskastjes van Enexis in het dorp worden geplaatst. Kleurrijk Gasteren heeft van tevoren nauwkeurig bekeken welke voorstelling het beste past bij welk kastje. Op de expositie is te zien om welke kastjes het gaat en hoe ze eruit gaan zien als de beschildering erop is aangebracht.

De kunstwerken zijn gemaakt door Coosje Lameijer, Harry Wolters, Tikkel Hofman, Betty Oost, Ottie Eugster, Iris Koffijberg, Fred Dresia en Maria Grencho Pedroso. Het ontwerp voor de kast op de speeltuin op de Zandkampen is gemaakt door Johanna, Leah, Mylou, Joop, Oliver, Julia, Bram, Floris, Erika, Niene en Paulo.

Het project Kleurrijk Gasteren wordt ondersteund door de Vereniging Dorpsbelangen Gasteren, de Gemeente Aa en Hunze, het Postcodeloterij Buurtfonds, het Rabofonds en Enexis.

Jaap Ringrose, coördinator Kleurrijk Gasteren