Een gevarieerd aanbod in de Huiskamer

Wat hebben een Elfje, een buurtwerker, Koersbal en Rummikub met elkaar gemeen? Wel, al deze zaken kwamen bij elkaar in de Huiskamerbijeenkomst van 20 februari jl.!

Eerst verraste Anna Vedder de bezoekers met haar Elfje, daarna stelde Nicole Briedé zich voor als nieuwe buurtwerker voor onder meer Gasteren, en ten slotte speelden de bezoekers met elkaar Koersbal en Rummikub.

De eerder aangekondigde aquarel-les door onze oud-dorpsgenote Lenneke Koster kon helaas niet doorgaan. Dit omdat haar gastdocentschap in de Huiskamer moest wijken voor de voorjaarsvakantie van haar kleinkinderen. Die aquarel-les houden we dus nog te goed op een later moment dit jaar!

Anna opende de morgen door zelf haar ‘Elfje’ voor te dragen. (Een Elfje is een kort gedicht van 1 + 2 + 3 + 4 + 1 = 11 woorden).

Vervolgens vertelde Nicole Briedé wat zij voor ons en Gasteren kan betekenen. Zij is een collega van Jeanette Darwinkel en beiden zijn ze in dienst van de welzijnsinstelling Impuls. Nicole is aangesteld als buurtwerker voor de ‘zanddorpen’ in de gemeente Aa en Hunze. In die rol kan zij helpen bij vragen en initiatieven die de leefbaarheid in Gasteren vergroten. Zo kan zij bijvoorbeeld meedenken over de aanschaf van voorzieningen in het dorp en helpen om daarvoor subsidies aan te vragen.

En toen stonden de attributen voor Koersbal en Rummikub en twee sjoelbakken klaar.

De volgende keer, op woensdag 4 maart, gaan de Huiskamerbezoekers weer eens op stap. En wel naar museum Vosbergen in Eelde waar veel bijzondere muziekinstrumenten te bewonderen zijn. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn is het museum goed toegankelijk. Voor dit bezoek wordt, inclusief koffie of thee, een bijdrage gevraagd van € 5,– per persoon. We verzamelen om 9.30 uur bij de Gasterije. Gasteren Goed voor Elkaar zorgt voor vervoer. Wilt u thuis opgehaald worden? Bel dan 06-20122349.