De Huiskamer op concert bij het Art Root Collective

Woensdag 13 juli werden de Huiskamerbezoekers onthaald op een concert van het Art Root Collective. Net als vorig jaar waren de musici van het Art Root Collective weer neergestreken in Gasteren. De  jongvolwassen musici, met zowel een vluchtelingenachtergrond als een Nederlandse achtergrond, werken toe naar een concert op 16 juli a.s., maar in de Huiskamer mochten we al genieten van een voorproefje. We hoorden dat de musici, geïnspireerd door de mooie omgeving, het thema vogels in hun werk wilden laten doorklinken.

Er waren veel bezoekers van de Huiskamer op dit muzikale onthaal afgekomen en na de koffie genoten we allemaal van een prachtige solo van werk van Bach op de out, een Arabisch snaarinstrument, een lied vertolkt door een trio van twee zangers met piano begeleiding, een nog maar net gecomponeerd lied, en een lied met begeleiding van een groot deel van de musici op allerlei verschillende instrumenten. Het was prachtig en wel heel bijzonder dat deze jonge mensen elkaar gisteren pas voor het eerst hadden ontmoet. Dit geeft maar weer eens aan dat muziek internationaal is en mensen met elkaar verbindt.

Na een tweede rondje koffie schoven de musici bij de bezoekers van de Huiskamer aan tafel om  in het kader van het thema vogels te praten over  “wat betekent een nest voor jou”. Is het belangrijk om een nest te hebben en hoe voelt dat? Het werden boeiende gesprekken.

A.s. zaterdag  om 17.00 uur geeft het Art Root Collective in de Gasterije een concert ter afsluiting van hun verblijf in Gasteren. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Wil je het concert bijwonen meld je dan graag even aan via de flyer op de website van In Gasteren.

De volgende bijeenkomst van de Huiskamer is op woensdag 27 juli a.s. en dan vertelt Maria Dijkstra – Grencho Pedroso ons over haar geboortedorp in Portugal.