De Huiskamer in 2020 weer goed op dreef

Het gebulder van de carbidbussen was nog maar net verstorven en de flitsen van het siervuurwerk nog maar pas van het netvlies gewist, toen de eerste bijeenkomst van de Huiskamer in het nieuwe jaar zich alweer aandiende. Op 8 januari vulde de stamtafel zich weer met de vaste bezoekers. Voor wie elkaar nog niet gezien had, dè gelegenheid natuurlijk om alsnog de beste wensen uit te wisselen. Na het zoenen en handen schudden kwam het onderwerp van de morgen op tafel: een flinke stapel foto’s. Toen die op tafel was uitgespreid kwamen de tongen los.

Zo was er een van het Amsterdamse bierlokaal dat ook in Gasteren niet onbekend bleek, en herkende iemand zichzelf in een foto van een opa met zijn kleinkind. Een zelfgemaakte foto van een Afrikaans savanne bleek toch echt in Wildlands te zijn geschoten en een foto met veel sneeuw deed menigeen verlangen naar de strenge en lange winter van 1979. De foto over wildwatervaren hielp iemand herinneren aan de wilde pony’s in zijn land. Weer iemand anders vertelde, als reactie op de grijze vijftiger jaren, van prachtige kleuren te zijn gaan houden. En na het zien van een foto met een olifant vertelde iemand over hoe sociaal deze dieren kunnen zijn. Het foto- en verhalenspel bracht veel gekoesterde herinneringen naar boven en het idee werd geopperd om dit spel met zelf mee gebrachte foto’s nog eens te herhalen. Aldus werd besloten.

De volgende bijeenkomst, op woensdag 22 januari, neemt Henk Takens ons met zijn reisverhalen en foto’s mee naar India. Van 10.00 uur tot 12.00 uur bent u welkom in de Huiskamer. Voor eventueel vervoer naar de Gasterije kunt u bellen met GGvE tel: 06-20122349.