De Huiskamer bezoekt de Hortus Botanicus in Haren

Op woensdag 3 juli brachten we met de Huiskamer een bezoek aan de Hortus Botanicus in Haren. We waren al eerder in de Hortus geweest – in 2022 – maar met een oppervlakte van 15 ha kun je altijd maar een beperkt gedeelte zien. Bovendien is de tuin ieder seizoen weer anders. De Hortus Botanicus is één van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland.

We waren met elf personen. We begonnen met koffie in restaurant de Plantage en menigeen nam er een lekker taartje bij. Daarna kon iedereen gewapend met een plattegrond de tuin in.

Er was een tentoonstelling van beelden in de tuin, “de Hortus Animali”, ongeveer 100 kunstwerken van 25 kunstenaars.

Prachtig was ook de Chinese tuin, ontworpen door de stadstuinarchitect van Shanghai, door Chinese werkkrachten aangelegd en met authentieke materialen uit China gebouwd.

Na anderhalf uur door de tuin gelopen te hebben en genoten te hebben van alle mooie planten, bomen en bloemen en niet te vergeten de beelden, reden we even na twaalf uur weer terug naar Gasteren. Het was weer een gezellige ochtend.

 

De volgende Huiskamerbijeenkomst is op woensdag 17 juli . Dan bezoeken we museum De CazemierBoerderij in Tolbert. John van de Kaap vertelt ons daar iets over zijn jeugd, inclusief de bezichtiging van een prachtige maquette van Tolbert naar de situatie van 1925.

Vertrek vanaf de Gasterije 9.30 uur. Eigen bijdrage 3,50 euro