Bladbakken

Deze week worden de bladbakken weer neergezet op de bekende plaatsen. Officieel worden er door de gemeente maar 4 bladbakken beschikbaar gesteld, er staan er echter een paar meer.

Alleen de bladbakken die door de gemeente of door Harm Reinders zijn geplaatst, worden geleegd. Dus niet zelf bladbakken gaan plaatsen!

Sinds november 2016 is er in overleg met de gemeente besloten om de pilot ‘Bladruimen’ een kans te geven. Het blad wat in Gasteren wordt aangeboden, wordt opgehaald door Harm Reinders en verwerkt op het land van Harm van Rhee. Dat bespaart de gemeente geld, levert Dorpsbelangen juist wat geld op en is ook nog eens gunstiger voor het milieu. Dorpsbelangen heeft het verzoek bij de gemeente ingediend om deze pilot te verlengen, en de gemeente heeft besloten om deze regeling voor onbepaalde tijd te verlengen!

De bladbakken worden geleegd tot het eind van het jaar. Ze worden vlak voor oudejaarsdag verwijderd, daarna kunt u geen blad meer aanbieden en moet u dat zelf verwerken of afvoeren (bijvoorbeeld in de groene container).

Juist omdat het verzamelde blad als organische meststof verwerkt gaat worden, vragen we u met klem om ALLEEN BLAD aan te leveren en geen takken, gras of ander (tuin)afval.

 

Namens Dorpsbelangen, Alvast bedankt!