Berichten van de Rietvogels – sept 2021

Sporten is begonnen

Het sportseizoen is weer van start gegaan. Het lukt in en bij de Gasterije prima om te voldoen aan de huidige corona-regels voor binnen- en buitensporten. Iedereen is weer enthousiast begonnen.
Hieronder zie je een overzicht van de wekelijkse activiteiten van de Rietvogels.
Voor alle sporten zijn nieuwe deelnemers van harte welkom.

 • Biljarten
  Er zijn maar liefst 4 biljartgroepen: maandag- en woensdagmiddag (voorheen op dinsdagavond); maandag- en woensdagavond. In elke groep is plaats voor nieuwe deelnemers. Kom erbij, er zijn nu plekken vrij. Je kunt zelf uitkiezen welke groep je het beste past.
 • Volleybal: dinsdagavond 20.00 uur
  Doe mee aan ons wekelijks volleybaluurtje: geschikt voor jong en oud, voor dames en heren. We hebben een zeer enthousiaste groep, maar kunnen nog versterking gebruiken. Stap binnen, en doe mee!
  Vorige jaren speelden we één keer per maand in een kleine, zelf georganiseerde recreatiecompetitie tegen teams uit Gieten, Annen en Oudemolen/Taarlo; sportief en heel gezellig. Dat gaan we dit jaar weer doen, als de corona-regels het toelaten.
 • Aerobics/fitness: vrijdagmorgen 9.00 uur
  Wekelijks is er aerobics/keep-fit (vrijdagmorgen, 9 uur), op enthousiaste en deskundige wijze verzorgd door Bea Tiems. Als de vrijdagmorgen een keer niet past, kunnen deelnemers op maandagavond terecht bij GAVAS in Anloo, ook onder begeleiding van Bea. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.
 • Jeu de boules
  Elke zondagmorgen spelen de jeu de boulers op de baan op het sportveld. Lekker ontspannen en heel gezellig; nieuwe deelnemers kunnen direct meedoen. We beginnen om 10.00 uur.

Kijk voor het volledige weekprogramma en voor contactpersonen op deze site, bij de Rietvogels, onder sportvereniging de Rietvogels. Als je interesse hebt in een van onze sporten, neem dan contact op met de betreffende contactpersoon of kom gewoon langs tijdens het sporten.

Jeu de boules toernooi

In vorige jaren werd het seizoen in maart of april geopend met een jeu de boules-toernooi op 3 opeenvolgende zondagen; dat kon dit jaar even niet door de corona-beperkingen. Daarom hebben we het toernooi verplaatst naar de herfst: op de zondagen 19 en 26 september en 3 oktober, vanaf 10.30 uur.
Op de laatste zondag eten we ter afsluiting gezamenlijk een lekker broodje in de Gasterije, verzorgd door Miranda en Marchinus. Deelnamekosten bedragen €5,-.

Wil je het ook eens proberen? Meld je aan; iedereen is van harte welkom. Graag een mailtje naar DeRietvogels@gmail.com

Biljarttoernooi

Het jaarlijkse open biljarttoernooi om het kampioenschap van Gasteren wordt dit jaar gehouden op vrijdag 26 en zaterdag 27 november. Noteer dit vast in uw agenda. De opzet is weer zoals in vorige jaren.

Bestuur de Rietvogels: Isabel, Klaasje en Ben.