Art Root Collective 2023: verslag van de organisatoren

Op zaterdag 12 augustus was er in dorpshuis De Gasterije te Gasteren een spetterend concert van het Art Root Collective. De groep van twintig muzikanten telde negen verschillende nationaliteiten en een veelvoud aan creativiteit. Pas de maandag voor het concert heeft de groep elkaar ontmoet en de hele week is er hard gewerkt om nieuwe muziek te creëren. Inspiratie is opgedaan tijdens wandelingen in de omgeving en in gesprekken met mensen uit Gasteren. Ook komt er elk jaar veel inbreng uit de achtergrond van de deelnemers, die grotendeels nieuwkomers in Nederland zijn. Al deze aspecten zijn de basis geweest voor de muziekstukken die tijdens de week gecomponeerd zijn en in het concert ten gehore zijn gebracht.

Het Art Root Collective heeft zich voor het derde jaar op rij zeer welkom gevoeld in Gasteren, en wil via deze weg nogmaals hun dank uitspreken aan iedereen die heeft bijgedragen of het concert heeft bezocht! Speciale dank aan Jantje, Els en Arno voor hun goede zorgen.

Wilt u volgend jaar ook betrokken zijn of het concert bezoeken?: www.artrootcollective.nl of loop vooral even binnen wanneer u muziek hoort klinken uit de Gasterije. Tot volgend jaar!