Antiekzaak Jobing en Zonen is nu Jobing Gasteren

Iedereen kent Antiekzaak Jobing in Gasteren. Harry en Trijn Jobing hebben hun bedrijf hier in 1972 gevestigd. Daarvoor zat de zaak in Assen. Daar begonnen in de jaren twintig van de vorige eeuw door de opa van Harry, Jan Jobing. Vervolgens is het bedrijf overgegaan op de zoon van Jan, Dirk. Uiteindelijk is het overgenomen door Harry en zijn broer Jan. In 2004 is broer Jan gestopt, Harry en Trijn zijn daarna samen verder gegaan. Nu is het stokje overgegeven aan de vierde generatie: dochter en schoonzoon, Alida en Jan Woltman.

Elke generatie heeft haar eigen invulling aan het bedrijf gegeven. Steeds is zij meegegaan met de trends en invloeden van de betreffende tijd. Wat begon met antiekrestauratie is nu, na meer dan negentig jaar, uitgegroeid tot een hedendaagse woonwinkel.
De antiekzaak heeft plaats gemaakt voor een woonwinkel waar je sfeervol kunt winkelen voor binnen en buiten. De artikelen bestaan uit woon- en tuindecoraties, kleinmeubelen voor het interieur, tuinmeubelen en cadeauartikelen. Het restaureren van antiek wordt voortgezet door Jan.
De winkel is de komende tijd gezellig ingericht in kerstsfeer. Extra openingstijden zijn vrijdag tot 21.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.