Als blikken konden doden…

Als blikken konden doden. Hoeveel doden zouden er dan zijn gevallen langs het fietspad tussen Lute Pieters en de Koningskuil? Zou het getal gelijk zijn aan het aantal gevonden blikken?

Laat het duidelijk zijn, de vervuiler is een fervent liefhebber van Pitt bier, getuige het grote aantal bierblikjes van dat merk. Waarom niet gewoon de blikjes in een afvalbak gooien? Ik weet er wel een paar te staan, buiten het dorp en uit het zicht van bewoners. Desnoods wil ik wel bij de gemeente pleiten voor een blikvanger of iets dergelijks.

Ik doe een dringend beroep op deze vervuiler: stop hiermee!

Het opruimen heeft mij vanochtend slechts een half uurtje gekost. En wat leverde het op? Een schoon stukje natuur, mijn frustraties verdwenen als een overtrekkende regenbui, positieve reacties van langsfietsende toeristen en verbaasde blikken van automobilisten (Ik hoop dat ze dit aan het denken zet). De ‘opbrengst’ ligt aan het begin van het fietspad als tastbaar bewijs. Volgende week ruim ik het op. Kunnen we er allemaal tot die tijd van genieten!

Rob van Ekeren