Workshop kerstamuses maken in de Huiskamer

Woensdag 18 december waren we met een groep van 18  in de Huiskamer. Eerst dronken we gezellig koffie met elkaar en was er gelegenheid om weer even bij te praten.

Daarna vertelde Els welke recepten ze had uitgekozen om met elkaar te maken. Ze had drie recepten voor ons: basilicum pannenkoek met gerookte zalm, gamba’s en rettich en een paddenstoelenspiesje met leverworst en piccalilly.

Er waren direct vrijwilligers voor de diverse amuses en die gingen gewapend met de recepten de keuken in. De anderen gaven zich spontaan op om plaats te nemen in het testpanel.

Het was een vrolijke drukte in de keuken; er werd gebakken, gemixt, saus gemaakt, enz. onder het toeziend oog en een helpende hand van Els.

Na alle activiteit in de keuken dronken we nog een kop koffie en daarna kwam het moment supreme:

Op  grote schalen werden de prachtige amuses uitgestald en daarna kreeg iedereen een schoteltje met de drie amuses.

Het testpanel was unaniem in haar oordeel: alle drie de amuses kregen een dikke tien. Ook degenen die de amuses gemaakt hadden waren zeer te spreken over hun creaties. Een aantal amuses zal zeker thuis gemaakt worden deze feestdagen.

We bedankten Els  voor haar geweldige inzet en culinaire creativiteit.

De volgende Huiskamerbijeenkomst is op woensdag 8 januari 2025 van 10.00-12.00 in de Gasterije.

Dan kunnen we elkaar een goed  Nieuwjaar wensen.

Binnenkort ligt de flyer met het programma voor de  Huiskamer voor de eerste helft van 2025 in de brievenbus.

Wij wensen alle bezoekers van de Huiskamer hele fijne feestdagen en een goed en vooral gezond 2025.

Hartelijke groeten,

Ina, Els en Margo