Veel plezier in de chocolaterie van de Huiskamer
Op woensdag 6 november waren er veel mensen naar de Huiskamer gekomen om onder leiding van Els chocolaatjes te maken.
Iedereen die Els kent weet dat het dan niet om zo maar een chocolaatje gaat, maar altijd iets speciaals, iets heel lekkers.
Eerst dronken we koffie met elkaar en konden we gezellig bijpraten. Vervolgens liet Els ons een drietal recepten zien: chocola met fudge en pinda’s, chocola met een vulling van roomkaas met honing en een beetje Cointreau en truffels met kokos of macadamia noten.
In groepjes doken we de keuken in. De repen chocola werden in stukken gehakt en au bain marie gesmolten om vervolgens verder bewerkt te worden. De verschillende groepjes gingen flink aan de slag en om beurten moesten er schalen de koelkast dan wel de vriezer in om de chocola op te laten stijven. Omdat de tijd beperkt was bleek dat toch wel een uitdaging.
Maar overal werden weer oplossingen voor gevonden. De truffels zagen er prachtig uit en de combinatie truffel met het chocolademengsel met roomkaasvulling dat maar niet uit de vorm wilde komen smaakte ook reuze lekker. De chocola met pinda’s zag er prachtig uit, maar was nog te zacht en logeert daarom bij Betty in de vriezer tot de volgende Huiskamerbijeenkomst.
Het was een hele gezellige, vrolijke, lekkere ochtend.
De volgende Huiskamerbijeenkomst is op woensdag 20 november van 10.00-12.00 uur in de Gasterije. Dan vertelt een medewerker van boekhandel Van der Velde ons het een en ander over een aantal boeken.