Eens in de vier weken vindt op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in dorpshuis De Gasterije een spreekuur plaats van het Dorpsloket. Hier kunt u terecht met hulpvragen.

Wat is een hulpvraag?
Het kan gebeuren dat u iets wilt of moet doen dat u, tijdelijk dan wel langdurig, niet (meer) zelf kunt doen, ook niet met hulp van familie, vrienden of naaste buren. Bijvoorbeeld boodschappen doen, een formulier invullen, een dakgoot schoonmaken. Het kan ook gaan om zichzelf niet meer goed kunnen aankleden of het huis schoonmaken. Of misschien zou u graag eens een wandelingetje met iemand maken of thuis bezoek van iemand ontvangen. Als u voor zo’n probleem of wens een oplossing zoekt dan is sprake van een hulpvraag.

Oplossingen
Voor sommige hulpvragen zijn oplossingen mogelijk met voorzieningen van bijvoorbeeld de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning). Dan spreken we van hulpvragen op het gebied van het Sociaal Domein. Hiervoor kan stichting Attenta (voorheen het Sociaal Team van de gemeente) wellicht een oplossing bieden. Tijdens het spreekuur is altijd een medewerker van Attenta aanwezig. U kunt hen natuurlijk ook zelf bellen (0592-263468), maar soms is het plezieriger om met iemand persoonlijk over uw hulpvraag te praten.

Voor alle andere hulpvragen kunt u tijdens het spreekuur terecht bij een medewerker van Gasteren Goed voor Elkaar. Hij of zij bekijkt dan samen met u of een oplossing kan worden gevonden met de hulp van een vrijwilliger. Ook hier geldt dat u natuurlijk ook met iemand van Gasteren Goed voor Elkaar kunt bellen (06-20122349) om uw hulpvraag te bespreken.

Klik HIER om te zien wanneer de komende spreekuren van het Dorpsloket plaatsvinden.

Is vervoer een probleem?
Als u wel wilt naar het spreekuur komen maar geen vervoer heeft, dan kunt u op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur bellen met 06-20122349. U krijgt dan iemand van Gasteren Goed voor Elkaar aan de lijn die zal proberen een vrijwilliger te vinden die u van huis kan ophalen en weer thuis brengen. Bel het liefst twee of meer dagen van te voren om de coördinator enige tijd te geven om een vrijwilliger te vinden.