Kerstamuses in de Huiskamer

Op woensdag 10 december kregen we in de Huiskamer een workshop kerstamuses maken van Els.

De Huiskamer was heel sfeervol versierd met een mooie kerstboom en op elke tafel een aantal kerststerren. Het zag er reuze gezellig uit. Dank aan Jan en Jantje.

De kookkunsten van Els zijn alom befaamd en er was dus veel belangstelling voor deze workshop; we waren met achttien personen. Eerst dronken we gezellig koffie met elkaar. Els vertelde dat we deze ochtend vier verschillende amuses zouden maken: wasabicrackers met gerookte zalmsalade, garnalenkroketjes met spiesjes van gamba’s, tonijnballetjes met teriyaki crunch op een stokje en Vietnamese springrolls met garnalen. De ingrediënten had Els allemaal bij zich.

Voor de verschillende amuses werden groepjes gevormd en onder het toeziend oog van Els ging iedereen aan de slag met het schillen van groenten, marineren en bakken van gamba’s, het mengen van de salade, het balletjes draaien van tonijn tot het wellen van de rijstvellen. Het was een gezellige bedoening in de keuken en iedereen had er plezier in; men gunde zich nauwelijks tijd voor een tweede kop koffie.

Na alle werkzaamheden werden de amuses prachtig geserveerd op een mooie schaal. Ze zagen er heel mooi uit en smaakten geweldig. Iedereen zat heerlijk te genieten.
Fantastisch dat Els dit weer voor ons
heeft georganiseerd.

Dit was de laatste Huiskamerbijeenkomst van 2025.

 


De volgende Huiskamerbijeenkomst is op 7 januari 2026 van 10.00-12.00 uur in de Gasterije. Dan luiden we het nieuwe jaar in met de Huiskamer.
Het programma voor de eerste helft van 2026 vinden jullie één dezer dagen in de brievenbus.

We wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen en een goed en gezond 2026.

Met hartelijke groeten,

Els, Ina en Margo