Zadenbieb Gasteren is open!

Lieve mensen, vanaf nu heeft ook Gasteren er eentje: een zadenbieb! Dit is een plek waar je zaden kunt delen: brengen en halen! De werkgroep biodiversiteit heeft de zadenbieb opgezet om samen met inwoners van Gasteren bij te dragen aan de biodiversiteit. Iedereen kan in zijn tuin zaden oogsten, het is hartstikke leuk om te doen en om wat je over hebt te delen.

Wat is een Zadenbieb
In de Zadenbieb vind je een collectie zaden van kruiden en bloemen die je gratis mee naar huis mag nemen. Zonder een bibliotheek-pas. En als er een prachtige volgroeide plant in je tuin staat die zaden heeft gemaakt, dan kun je die weer inbrengen in de Zadenbieb zodat anderen er ook plezier van kunnen hebben. Ook planten en zaden van groenten en struiken kunnen worden ingebracht.

Hoe werkt de Zadenbieb
De Zadenbieb is ‘open’ op de openingstijden van De Gasterije.
Inbreng
Breng liefst inheemse, onbespoten, biologische zaden in.
Leg jouw inbreng in het kistje “Inbreng” (bijvoorbeeld in dichtgeplakte koffiefilters) met de plantnaam en de kleur er op geschreven (een lid van de werkgroep biodiversiteit legt z.s.m. jouw inbreng in het kistje “Uithaal”). Zet op de “Plantenlijst” welke plant(en) je ‘in de aanbieding’ hebt.
Uithaal
In de hal van De Gasterije staat een kistje met zaden op tafel, alfabetisch geordend. Zoek maximaal drie soorten, één zakje per soort uit. Noteer op de lijst “Meegenomen Zaden” wat je meeneemt.

Voor meer onderstaande info over de Zadenbieb klik dan op EXTRA INFO ZADENBIEB GASTEREN.

  • Uit te breiden aanbod
  • Hoe zaden oogsten
  • Wanneer zaden zaaien
  • Planten over? Planten delen!
  • Waarom een zadenbieb
  • Interessante weblinks
  • 10 tips voor meer biodiversiteit

Veel succes!

Werkgroep Biodiversiteit