ERWIN JAVA EN SEAN WEBSTER IN DE SPEULKOEL

ERWIN JAVA EN SEAN WEBSTER IN DE SPEULKOEL

De Speulkoel in Anloo, lommerrijk in de bosrand verscholen, is een bescheiden openluchttheater – maar ook grote artiesten treden er graag op. Op zondagmiddag 15 september komen Erwin Java, de gitarist van Cuby & the Blizzards, en Sean Webster, de bekende vocalist/gitarist uit Sheffield, naar Anloo.

Erwin Java is al op jonge leeftijd verknocht geraakt aan de gitaar. Zijn spel, geïnspireerd door diverse legendarische blues- en rockmuzikanten, heeft hij tussen schoolse en sportieve bezigheden door tot op grote hoogte vervolmaakt. Met een geheel eigen ‘touch’ is hij  waarschijnlijk de meest virtuoze en geliefde bluesgitarist in ons land. Vanaf zijn 17e speelde hij in diverse Groninger bandjes. Later in onder meer White Honey, Herman Brood’s Wild Romance, en AA and the Doctors.  En van 1986 tot 2011 met Harrie Muskee in de Muskee Gang en Cuby & the Blizzards: voor Erwin als componist/gitarist 25 onvergetelijke -jaren.

Sean Webster is geboren en getogen in Sheffield (Engeland) en was jarenlang werkzaam in zijn goedlopende  bedrijf als boomchirurg. Al op de lagere school werd zijn bijzondere wat rauw en ‘doorrookt’ klinkende stem ontdekt en stond hij regelmatig op het podium. De gitaar pakte hij niet veel later op. Muziek maken werd hoofdzaak, school bijzaak. Met zijn band ging hij op tournee door ruim 35 landen en speelde voor de BBC en in een tv-programma in Texas. De liefde bracht hem naar Giethoorn. Afgezien van een kort Australisch avontuur is hij  inmiddels zo’n 15 jaar woonachtig in Nederland. Hij is een bekend ‘gezicht en geluid’ in het Nederlandse blueswereldje. Met zijn eigen band bracht hij een aantal lp’s uit en via Johan Derksen (in Grolloo) kwam hij in contact met Erwin Java. Johan adviseerde Erwin en Sean ‘hun krachten te bundelen’.

Daar is inmiddels het succesvolle duo Erwin Java & Sean Webster unplugged uit voortgekomen. Te zien en beluisteren in Anloo, op zondag 15 september. Aanvang 14.30-uur, entree €15,- (Vrienden Speulkoel €10, kinderen gratis).

Reserveren is gewenst: mail naar speulkoel@rondommagnus.nl.Voor meer informatie: www.rondommagnus.nl/speulkoel.