De Huiskamer uit picknicken

Op woensdag 19 juni stond er een picknick op het programma voor de bezoekers van de Huiskamer. De weergoden waren ons goedgezind; na alle regen van de afgelopen tijd troffen we het met een droge, zonnige dag. We waren met 19 personen. Met zes auto’s reden we naar de locatie die we hadden uitgekozen: het terrein tegenover de Kymmelsberg. De Kymmelsberg, net buiten Schipborg, is de  hoogste zandduin langs het beekdal van de Drentsche Aa. Daar zetten we de meegebrachte tafels en stoelen op. In een gezellige kring dronken we koffie/thee met de heerlijke lemon cheesecakes van Ina.

o

Iedereen genoot van het lekkers, het mooie uitzicht en de gezelligheid. Een aantal moedige mensen uit het gezelschap beklommen zelfs de Kymmelberg, van waaraf het uitzicht op de Drentsche Aa helemaal mooi is. Na die inspanning was het tijd voor de lunch.

Els had drie verrukkelijke quiches gebakken en Margo had lekkere sandwiches gemaakt. Het smaakte iedereen bijzonder goed. Ina had nog een heerlijke Arretjes cake gemaakt en ook die ging er best in.
We vertelden wat er op het programma van de Huiskamer stond voor de tweede helft van dit jaar en daar werd enthousiast op gereageerd.
Net toen we weg wilden gaan kwamen er twee heren aan met kano’s. Daar hebben we ons toch maar niet aan gewaagd.

Na een heerlijke ochtend waren we rond 12.30 uur weer terug in Gasteren.

De volgende Huiskamer bijeenkomst is op 3 juli a.s. Dan bezoeken we de Hortus Botanicus in Haren. Vertrek vanaf de Gasterije om 9.30 uur. Eigen bijdrage 5,00 euro.